Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hometestejä on useita. Käyn läpi ensin viralliset testit ja sitten "köyhänmiehen testit". (5.5.09)

Andersenin testi: (6-vaiheisella impaktiokerääjällä) Testissä imetään ilmaa keräimeen jossa on kasvatusalustoja eri homeille. Tämä on tällähetkellä terveystarkastajien virallinen testi. Testi mittaa sen hetken itiöpitoisuutta. Testi on suuntaa antava. Näytteiden kasvatus kestää 3-4 viikkoa.  N.200€

Teippinäyte: Läpinäkyvää teippiä tökätään epäillyn kasvuston päälle. Halpa ja huono testi.  Tämän testin puhdas tulos maksoi minulle puoli vuotta lisää aikaa homeasunnossa.            

Materiaalinäyte: Otetaan suoraan saastuneesta paikasta. Tulokset melko luotettavia. Näyte pitää osata ottaa oikeasta paikasta. Pätee oikeudessa hyvin. 

Sienipyyhkäisy: Otetaan suoraan seinästä pumpulipuikolla ja viljellään. Pitää osata ottaa oikeasta kohdasta. N.150€

Edellä mainitut testit saatavilla mm. kaupunkien yliopistoista. Maksut menevät valtion tilille. Eivät välttämättä ole puolueettomia...

  _____________________________________________________________

Biotestissä kasvatetaan sisäilman mikrobeja / itiöitä. Voidaan tehdä itse kotona. Hyvä ja edullinen alkuvaiheen pikatesti.  (1-5 vrk)

Biotesti 1: Home, hiiva, bakteeritesti. Sopii vaativillekin lajeille kuten Stachybotrys

Biotesti 2: Home, hiiva, bakteeritesti. Sopii Sädesienille

Biotesti 3: Home, hiiva, bakteeritesti. Mikrobien pölykasvatus menetelmä

Tehdään siis itse kotona!            

Hinta Noin.40€

www.biofacto.com

_______________________________________________________________

Homepölytesti: Kasvatetaan pölyn mikrobeja laboratoriossa. N. 70€

_______________________________________________________________

Homekoira: Homekoirat haistelevat asunnon läpi ja merkkaavat haukulla tai raapimalla homeen sijainnin. Onnistumisprosentti on korkea. Sitä en tiedä miten koira merkkaa jos ilmastoinnissa kasvaa jotain, koska se on niin ylhäällä. Myös kuivissa homeissa voi olla ongelmia, sekä homelajien vähyys koulutuksessa. Varokaa myös huijareita. Jotkut ovat tehneet kotikäyntejä, vaikkei koiraa ole koulutettu päivääkään! Hommansa osaava homekoira on siitä hyvä ettei tarvitse repiä koko taloa auki, vaan koira paikantaa sen pienelle alueelle. Vastaus on heti nähtävissä / kuultavissa ;-) N.200-500€

_____________________________________________________________

Myrkyllisyystesti: Asunnosta kerätään pölyä. Näytteen myrkyllisyys tutkitaan solukokein. Kaikki myrkkyjä se ei vielä tunnista.        N.400€

_____________________________________________________________

Matkalaukku: Laita epäilemässä homeasunnossa vaatteita matkalaukkuun hajustumaan. Vie matkalaukku homeettomaan paikkaan ja haista. Jos vaatteet haisevat, on kyseessä homeasunto. Kaikki homeet eivät haise, joten tämä ei ole aukoton.

Haju: Pyydä ulkopuolista haistamaan asuntoasi tai vaatteitasi. Haisevatko ne hänen mielestään?

Leipä: Homehtuuko asunnossa muutamassa päivässä, leivät, pöydälle jäänyt mehu, märät vaatteet jne.? Tämä kertoisi siitä että asunnossa on normaalia runsaammin itiöitä.

Vieraat: Tulevatko vieraat teillä kipeäksi? Flunssaa, päänsärkyä tms.

Oma elimistö: Oletko itse kokoajan kipeänä / pientä kremppaa?

Poissa: Jos sinulla särkee esimerkiksi päätä ja huimaa, niin poistuuko oireet kun poistut asunnosta? (Toki otat tällöin homeiset vaatteet ulos mukaan) Väheneekö oireet?

Riskiasunto: Asutko talossa, jossa on riskirakenne? Katso: Asunnot - terve/sairas talo.

Kosteusindikaattorit: Muurahaiset, ötökät ja hiiret ovat kosteusindikaattoreita. Ainakin asunnon kosteussulku esim. muovi on hajonnut. Sokeritoukka käyttää ravinnokseen myös homesienten rihmastoa ja leviä.

©2019 homeasunto - suntuubi.com