Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Homeet sairastuttavat ihmisen. Altistuminen tapahtuu leijaileville itiöille, kuolleille itiöille ja kasvustojen tuottamille aineenvaihdunta tuotteille eli kaasuille.

Nämä kaasut ovat biologisesta sodankäynnistä tunnettujen sinappikaasujen kaltaisia tuotteita. Toisin sanoen, jos olet homeisessa asunnossa ikkunat kiinni, on sama kuin istuisit Hitlerin kaasukammiossa.

Tyypillinen homeen haju maakellarimainen / mullan haju. Mutta kaikki homeet eivät haise. Tämän hetken tiedon mukaan muutamat häijyt homeet eivät haise ollenkaan.

Homeen kasvukäynnistyy kun itiö saa kerran 70% suhteellisen kosteuden. Ensin tulevat kiltit homeet, jonka jälkeen homelajit aloittavat elinkamppaillun vahvempien / myrkyllisempien, kuivuutta paremmin sietävien homeiden kanssa. Asunto muuttuu siis vuosi vuodelta myrkyllisemmäksi kosteusvaurion jälkeen.

Valkoinen home vaatii eniten kosteutta. Vihreä,sininen ja punainen tulevat seuraavaksi. Musta home kestää parhaiten kuivuutta. Pelätty Stachybotrys kasvaa tyypillisesti harmaana tai mustana mattona kipsilevyjen pahvissa, tapeteissa ja muissa paperipitoisissa materiaaleissa sekä kuituja lastulevyissä. Stachybotrys chartarumin esiintymiseen liittyy lähes aina ihmisten terveyshaittoja.

Kosteusmittari ei kerro mitään asunnon terveellisyydestä. Toki jos kosteusmittari näyttää kosteutta, siellä varmasti on aktiivista toimintaa. Homeet ovat vaarallisia myös kuivana, jolloin emä lähettää itiölapsensa ilmaan jatkamaan sukua, kun se itse pelkää kuolevansa kuivuuteen.

Homelajit vaikuttavat kaasujen myrkyllisyyteen, mutta yllätykseksi homeen kasvualusta vaikuttaa siihen enemmän. Pääsääntö on, mitä jalostetumpi materiaali, sitä myrkyllisempää homeen aineenvaihduntatuotetta. Kaikkein myrkyllisin materiaali on kipsilevy. Puussa taas viihtyvät kiltitkin homeet.

Homeet voivat alkaa kasvamaan mm. ihmisen iholla, suolistossa tai keuhkoissa.

(5.6.09) UUTTA: Homeita myös busseissa!!

http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuutiset/?oid=2009/06/22935

©2019 homeasunto - suntuubi.com