Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Yhtäkkiä lievässä nousussa hengitys salpaantui, sydän hyppi rytmihäiriöitä ja paniikki iski tajuntaan, onko tämä viimeinen hetkeni. Ryin hengitystäni pitkään auki, ennen kuin sain happea. Näin kuvailee hajuherkistynyt törmätessään edellä kulkevan naisen parfyymipilveen.

Kyseessä on eriasia kuin kosmetiikan aiheuttama hajusteallergia, joka oireilee ihottumana.

Tuoksuyliherkkyys tarkoittaa erilaisten tuoksujen ja hajujen aiheuttamia ruumillisia oireita. Niihin kuuluu mm. nuhaa, aivastelua, astmaa, päänsärkyä, pahoinvointia, sydämentykytystä, huimausta ja yleistä ahdistusta. Oireista voi syntyä voimakas tunne päästä raikkaaseen ilmaan. Tästä voi seurata myös paniikkihäiriö.

Limakalvot ärtyvät tuoksuista. Oireita voi saada hajuvedestä, painomusteesta, tupakansavusta, siivousaineista, torjunta-aineista ja autojen pakokaasuista.

Hengenahdistus syntyy siitä , kun haju hulmahtaa henkeen. Herkkyys on yleisempää naisilla kuin miehillä. Keski-ikäisillä enemmän kuin nuorilla ja talvella yleisemmin kuin kesällä.

Ympäristö suhtautuu usein epäluuloisesti oireisiin ja testiä vaivaan ei ole. Pahimmillaan oireet voivat eristää ihmisen kotiin.

Muok. alkup. Lähde. Vita-lehti, Kimmo Leppänen

________________________________________________________________

Syitä tuoksuyliherkkyyden kehittymiseen voisi olla viemärikaasut tai homekaasut.

Elimistömme yrittää virittää hajuaistimme äärimmilleen, jotta haistaisimme ympäristön kaasuvaaran.

Se että herkistymme esim. parfyymille viittaisi viemärikaasuihin. Parfyymien valmistukseen on käytetty esim. härän virtsaa. Viemärikaasut taas muhivat verkostossa. Virasto-tai kerrostalossa voi putkissa seistä useita tonneja virtsaa ja ulostetta vain hajulukon takana. Kun siis vedät vessan, ei kakka ole minuutin päästä ongelmankäsittelylaitoksella, vaan ihan muutaman metrin päässä.

Nämä tuotteet kaasuuntuvat putkissa ja tunnetusti kaasuja ei pidättele mikään.

T:Eklund

©2019 homeasunto - suntuubi.com