Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Riisin home ja mykotoksiinit

Uppsalalainen tutkimus on julkaistu alkuvuodesta 2009 aiheena homeet ja mykotoksiinit Ruotsissa markkinoiduissa riiseissä.
LÄHDE: E. Fredlund ; A. -M. Thim. Moulds and mycotoxins in rice from the Swedish retail market Food Additives & Contaminants: Part A, Volume 26, Issue 4 April 2009 , pages 527 - 533
April 2009
http://www.informaworld.com/smpp/content~content=a909431790

Abstraktista suomennosta.
Riisinäytteitä oli 99. Pääkohteena oli basmatiriisi ja kuitupitoinen riisi. Otettiin myös valkean jasmiiniriisin ja pitkäryynisen (parboiled) riisin näytteitä mukaan.

Näytteistä analysoitiin okratoksiini A( ochratoxin A), aflatoxiini B1, B2, G1 ja G2 ja home, siis sekä mykotoksiinit että niiden aiheuttajahomeet analysoitiin.

TULOS
Suurin osa basmatiriisistä( 71%) ja monista jasmiiniriiseistä(20%) sisälsi havaittavia määriä B1-aflatoksiinia. ( Määrittelytasona 0,1 ug aflatoksiinia kilossa riisiä). Kaksi jasmiiniriisinäytettä ja kymmenen basmatiriisinäytettä sisälsi sellaisia pitoisuuksia, jotka ylittivät eurooppalaisen maksimipitoisuuden 2 ug/ kg aflatoksiini B1 osuudelta tai 4 ug/ kg aflatoksiinien yhteismäärältä.
Kaikkein tavallisin homesuku, jota löytyi , oli ASPERGILLUS. mutta löytyi myös PENICILLIUM, EUROTIUM, WALLEMIA, CLADOSPORIUM, EPICOCCUM, ALTERNARIA ja TRICHOTECIUM.
Koska löytyi 21%:ssa näytteistä ASPERGILLUS FLAVUS hometta , tämä viittaisi siihen, että riisin käsittelyssä tuoton ja varastoinnin aikana on puutteita, mistä seuraa homekasvua ja tästä taas aflatoksiinin muodostumista.

Karkeasti arvioiden ne, jotka käyttävät runsasti riisiä, saavat 2-3 nanogrammaa painokiloaan kohden päivässä aflatoksiinia pelkästään riisistä. Tämä tutkimus osoitaa, että Eurooppaan tuodun riisin tavallinen kontaminantti on aflatoksiini.

-Suomi24-

©2019 homeasunto - suntuubi.com